NB Nyhetsbyrån

Finländare annekterade ryske konsulns parkering

2DF3C6DE-D36B-455D-906F-36157ED09435

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-15

En finländsk privatperson i Åbo har ”annekterat” ryske generalkonsulns parkeringsplats vid dennes bostad. Samma person målade även i veckan den ukrainska flaggan i gult och blått på asfalten utanför diplomatens bostad. Det skriver TT/Folkbladet.

Åbo stad säger nu att målningen inte avsiktligt kommer att tvättas bort. Det rapporterar Yle. Åbos kommunikationsansvariga Saara Malila svarar på frågan om det är en medveten vägran från stadens sida:

”Det är något som varje betraktare får avgöra själv, men det kan ses som ett budskap att målningen inte tvättas bort utan får stanna så länge som färgen håller”.

Ärendet kommer dock att följas upp. Om målningen stör eller hindrar trafiken måste ärendet omprövas. Det säger Åbo stad. I juni 2021 fick en regnbågsmålning på ett skyddsräcke tas bort på polisens begäran då den stred mot vägtrafiklagen.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021