NB Nyhetsbyrån

Först drajjan, sedan stekt vildand och något gott till den!

88F6046B-02FD-4B1A-925D-B3087EA43E35

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-08

Då kom vintern tillbaka! Det är så med klimatet – allt blir egentligen varmare och torrare, fast det blir kallare och blötare… Om ni fattar… Nej, inte jag heller! Men ikväll var det så snöigt och ruggigt att jag faktiskt kände för en whisky!

Men det blev istället en traditionell fredagsdrajja! Såklart! Sex delar bra gin, en del dito vermouth. Och en rejäl omskakning, sedan garnerat med en bit citronskal. Gott – nu är helgen på gång!

Litet trevligt ikväll med gäster. Jag lagade något gott och plockade upp en hygglig flaska ur min källare. Den har inte legat så länge – bara någon vecka. Men ikväll kan den passa!

Noble Vines 667, en fantastisk Pinot Noir från det soliga Kalifornien i USA. Nummer 6611 på Systemet. Litet kryddig med en nyans av körsbär, kanel och choklad. Kostar inte en förmögenhet: För 125 kronor är flaskan din!

Den är riktigt bra till stekt vildand, en favorit här i huset. Ett kryddigt och mustigt rött vin som alltså står sig bra till fågel men också utmärkt till gris och lamm. Rekommenderas varmt!

Skål och häftig fredag!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021