NB Nyhetsbyrån

Gott till älgen – missa inte detta vin!

B4251439-FC87-4608-A676-183B55BA8D43

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-12

Nu är det höst och älgjakt. Det är en viss stämning kring jakten. Visserligen sitter man väl de flesta gångerna och småfryser och väntar förgäves, men tillslut kommer ”storoxen” – och då smäller det!

Till slut hamnar köttet i grytan och så småningom på middagsbordet. Då gäller det att välja något passande vin. En kraftig Cabernet Sauvignon, kanske? Eller en god Zinfandel från Kalifornien? Tja, kanske…

Den här gången valde jag i alla fall en Petite Sirah från kaliforniska Ridge Lytton Estate (nummer 92935 på Systembolaget), kostar 395 kronor. Man hittar det på tillfälliga sortimentet, så passa på!

Det är fylligt och smakrikt med mycket av svarta vinbär och plommon i karaktären. Passar utomordentligt väl till nöt och lamm, men framför allt hade jag druckit det till viltstek eller en gryta.

På bilden ser ni mig i köket när jag väntar på att älggrytan skall puttra färdigt på spisen. Och jag lovar er: Den är värd att vänta på! Huvudbonaden är dock inte min normala jakthatt…

Skål – och trevlig fredagkväll!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021