NB Nyhetsbyrån

Gott till det vilda

9C017F6B-AB3A-474B-9570-2F3E6A070A26

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-11-25

Jag tycker att de franska vinerna som Systembolaget saluför blir allt bättre till viltkött. De har känts alltför finstämda, eleganta och nästan ”sköra” tidigare. Men nu hittar vi alltfler i rimliga prisklasser som passar till mustiga vilträtter.

Häromdagen köpte jag ett bra franskt vin, som jag inte hade sett tidigare. Det postade runt hundralappen och levererades i en plastflaska! Inte någon favoritförpackning – jag vill ha glasflaska med kork – men vinet var bra.

Château Bois-Cardon (nummer 2823) har mycket fruktighet, vi hittar bland annat plommon, svarta vinbär och örter i smaken. ”Klockan nio” på alla tre cirklarna: Fyllighet, strävhet och fruktsyra. Så det går att lagra.

Jo, jag är litet skeptisk till plastförpackningar. Vin tar ingen smak av glas, men plast är värre. Det är faktiskt inte bara inbillning. Men vinet var bra och jag tänkte avnjuta det till litet älgkött ikväll. Det tror jag kan bli bra ”fredagsmys”.

Önskar er en fin Första Advent!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021