NB Nyhetsbyrån

Greta Thunbergs verkliga agenda kryper fram…

gretathuberg

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2019-12-12

Nu börjar det sakta men säkert gå upp för de flesta, att Greta Thunberg utnyttjas som ett verktyg för vänsteraktivister. De subversiva element som för närvarande utnyttjar klimatargumenten för att sticka kniven i den demokratiska västvärlden – EU och USA.

Under det dryga år den skolkande och demonstrerande Greta Thunberg har dominerat miljö- och klimatdebatten har få kritisks analyser gjorts av etablerade media. Men nu, under Madridkonferensen, börjar en och annan journalist vakna upp.

Vad är det Thunberg säger? Eller kanske snarare: Vad är det lobbyisterna och aktivisterna bakom Thunberg egentligen uppmanar henne att framföra?

Så här skriver Erika Bjerström, miljöreporter på SVT: ’Greta Thunbergs budskap blir alltmer vänsterpopulistiskt. Hennes budskap idag applåderas av Kina, Indien och andra utvecklingsländer som anser sig ha rätt att prioritera tillväxt före utsläppsminskningar.’

Intressant. Och visst är det så: Klimataktivisternas aggression riktar sig mot USA och Europa. Inte mot Kina och Indien, som idag står för de mest förorenade utsläppen genom kolförbränning.

Bjerström fortsätter: ’Hon (Greta Thunberg, NB:s anm) gav också EU en överraskande och något orättvis känga. Hon hyllade istället ’folket’ för att vara det enda hoppet.’

Också intressant. Greta Thunberg börjar låta som en idealistisk revolutionär. ’Folket’ skall styra. Lämnar man bara fria händer till ’folket’ kommer allt att lösa sig…

Jo tack, det har vi ju sett förfärande exempel på genom historien, där folkliga revolutioner i regel slutar med blodbad och med att någon annan styrande kraft till slut tar över och återställer någon form av ordning.

Det är ett hälsotecken att SVT äntligen börjar genomskåda det många av oss andra har sett länge. Den vändning vi kunde läsa hos SVT igår finns också på andra håll i media internationellt.

Under det kommande året börjar förhoppningsvis allt fler se fenomenet Greta Thunberg för vad det är: Ett redskap för omstörtande krafter som bryr sig mindre om miljön, mer om att sänka vårt västerländska demokratiska samhälle.

Kanske blir alltså fröken Thunbergs utnämning av Time till årets person den definitiva vändpunkten. Vad den nu kan vara värd. Även Hitler, Stalin och Putin har figurerat i dessa sammanhang på Time.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021