NB Nyhetsbyrån

Gruvhålsmordet – vänstern flyttar fokus

B409F76E-56EA-41A1-BCA1-81D946EC1E9E

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-02

För tio dagar sedan hittades en våldtagen och svårt skadad kvinna i ett gruvhål i Norberg i Bergslagen. För en vecka sedan anhölls en misstänkt gärningsman – enligt SVT Halland ”hemmahörande i Halland”. I dagarna har SVT på riksplanet flyttat fokus från den misstänkte till dåligt stängsel vid gruvhål.

Den så kallade Gruvhålsmigranten – den misstänkte gärningsmannen – är inte från Halland, om nu någon trodde det. Det är en man från Afghanistan och han uppehåller sig av någon anledning fortfarande i Sverige, trots att han egentligen skulle ha varit utvisad långt tidigare.

Gruvhålsmigranten våldtog, enligt åklagare, alltså en kvinna, som – enligt uppgifter i media – inte ville gifta sig med honom. Sedan slängde han ned henne i ett 25 meter djupt gruvschakt. Därefter återvända han till gruvhålet för att stena kvinnan.

Skattemedia – SVT – ville gärna flytta fokus. Det handlade inte längre om det bestialiska dådet. I stället började man rapportera om hur dåligt stängslet var kring gruvhålet.

Men skulle det vara en ursäkt? Hade dådet aldrig skett om det hade funnits ordentliga stängsel kring gruvhålet? Var det egentligen – egentligen – någon annan som hade ett indirekt ansvar för att den stackars våldtagna kvinnan hamnade i gruvhålet.

Vad beror det egentligen på att SVT gör så här? Visst kan SVT ha rätt i att här finns en annan historia också – nämligen att farliga gamla gruvhål borde stängslas in ordentligt. Men vi kan ändå inte hjälpa att det smyger sig in en misstanke om något annat: Flytt av fokus.

För även om SVT först rapporterade om det vidriga dådet, var det ju ”fel” typ av gärningsman. Ungefär som när en migrant som hade fått avslag på sin asylansökan högg ihjäl en mor och hennes son på IKEA i Västerås för några år sedan. Då hamnade fokus till slut på att köksknivarna var alltför lätta att komma åt…

Detta är inget annat än de låga förväntningarnas rasism. Människor som kommer från andra länder behandlas som barn. Barn som inte kan rå för sina handlingar och hade kunnat stoppas om det inte hade legat knivar till försäljning på IKEA eller om den ytterst ansvarige för gruvhålen hade sett till att det fanns ordentliga stängsel.

Men vänta nu – var det inte just dessa människor, de som nu målas upp som mindre vetande och mer eller mindre oansvariga för sina handlingar, som för några år sedan strömmade in i Sverige. De var läkare, ingenjörer, lärare. Sades det ju. Och de skulle rädda våra pensioner och ta hand om oss när vi blev gamla…

Nu – när sanningen har kommit i fatt vänsterns narrativ – är de degraderade till mindre vetande individer, behandlas som barn och  när de begår brott flyttas fokus till något annat. För tänk: Det vore ju förfärligt om någon ställde dem till svars för sina handlingar och behandlade dem som vuxna människor.

Och SVT och övrig skattemedia, som knappast uppfyller sin del av samhällskontrakten, kan fortsätta att mörka, vilseleda, skenspåra och flytta fokus. För våra skattepengar. Detta skall vi vara uppmärksamma på och det skall vi fortsätta att slå ned på.

Christopher Jarnvall

Lyssna på inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021