NB Nyhetsbyrån

Har svenskarna tappat förmågan till kritiskt tänkande?!

B98E5728-03DA-41BD-BD32-25E7CF0BBBBB

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-04

En leende statsminister – liksom alla andra leende politiker – är nu denna vecka samlade på Gotland. Statsministern utfrågas i SVT och det vimlar av optimistiska förslag, idéer och åtgärder som Magdalena Andersson förmedlar och som hon vill att alla röstberättigade ska ta till sig för att sedan välja ”det rätta” den 11 september. Med andra ord lägga vår röst på Socialdemokraterna…

Det handlar om ett parti som har haft en alldeles fundamental, unik och central betydelse för utvecklingen i Sverige – och detta sedan många decennier tillbaka. Och alldeles särskilt under de senaste åtta åren. Sossarna vill vinna vårt fortsatta förtroende.

Fråga: Hur i hela friden kan det vara uppskattningsvis 30-32% av valmanskåren som – på fullt allvar – avser att välja S-röstsedeln i september?

Idag, måndag 4 juli, får man på SR/Ekot veta att sjukvården i landet (igen och/eller som vanligt) bokstavligt talat går på knäna. Vårdgarantin som bl a stipulerar att en patient ska få sin behandling inom 80-90 dagar är här och nu ingenting annat än en lögn. En illusion. Ett påhitt. Så t ex (enligt Ekot) tvingas personer med en diagnostiserad urinblåscancer vänta betydligt längre än vad som borde vara fallet.

I flertalet fall har den oroliga människan ingen aning om när behandlingen kan startas. Endast 15% av patienter som drabbats av denna cancerform erbjuds vård inom fastställd tidsram. Förklaringen: Oändliga vårdköer.

I princip är det knappast någonting alls i Sverige som fungerar som det borde. Och detta alldeles särskilt i ljuset av att arbetande svenskar betalar exceptionellt höga skatter. Alltså extremt höga skatter! En galen kriminalitet. En utarmad poliskår som har en uppförsbacke i närmast rät vinkel! Exceptionellt svaga skolresultat för landets ungdomar. En hopplös situation för flertalet svenskar när det handlar om att finna en bostad. Stölder, rån, våldtäkter, knivdåd dominerar stadsbilden i flertalet svenska kommuner.

Och – på fullt allvar – vill nu Socialdemokraterna att vi medborgare ska lägga vår röst på Magdalena Andersson i september. Hur i hela friden tänker folk i allmänhet? Existerar över huvud taget förmågan till kritiskt tänkande i landet Sverige? Precis som vanligt i Sverige tar man sig för pannan – dag ut och dag in!

Gunnar Bergström


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021