NB Nyhetsbyrån

Härvan växer – Joe Bidens son och bror utreds av federala åklagare

Härvan växer – Joe Bidens son och bror utreds av federala åklagare

swedberg

- Publicerad 2020-12-11

Joe Bidens son, Hunter Biden och hans finanser utreds inte bara av federala åklagare i Delaware, utan även i New York. Dessutom är Joe Bidens bror, James Biden, kopplad till en brottsutredning i Pennsylvania. Det skriver Expressen.

Utredningen ska ha inletts i slutet av 2018 och rör Hunter Bidens skatteaffärer i utlandet, bland annat i Kina.

Men nu uppger källor för Politico att han även utreds av federala åklagare i det södra distriktet i New York. I New york är det enheten för värdepappersbedrägeri som står för granskningen av finanserna.

Utredare i Delaware och Washington utredde så sent som i fjol misstankar om pengatvätt kopplat till Hunter Bidens utrikesaffärer.

Brodern ska vara kopplad till en pågående brottsutredning som leds av åklagare i Pennsylvanias västra distrikt. Den handlar om ett sjukhusaffärer, och James Biden har förhörts om sin roll däri, uppger Politico.

Sjukhuset i fråga drivs av företaget Americore Health. I slutet av januari utförde FBI en räd mot två av dess sjukhus i Pennsylvania, varpå ett antal lådor togs i beslag.

Tillslagen ska ha kommit efter en rad larm om misskötsel. Bara en månad tidigare hade Americore ansökt om konkurs.

Joe Biden kom med ett uttalande på onsdagen där det framkom att demokraten är ”djupt stolt över sin son som kämpat igenom svåra utmaningar, inklusive de illvilliga personliga attackerna under de senaste månaderna”.

I en intervju med CNN förra veckan lovade Biden att hans familj inte skulle delta i några affärer som riskerade att leda till intressekonflikt med hans roll som president.

– Min son, min familj, kommer inte att vara inblandad i några affärer, några företag som står i konflikt eller verkar vara i konflikt, där det finns lämpligt avstånd från presidentskapet och regeringen, sa Biden.

Andreas Swedberg

Relaterat
FBI utreder Hunter Biden på grund av penningtvättanklagelser


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021