NB Nyhetsbyrån

I kväll blev det grillat vilt

58685232-6C9D-400A-B0C2-C79A7824C7B0

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-08

Sommaren är sill och snaps och gärna en kall öl därtill. Men sedan blir det mat på grill! Kanske en grillad lax? En bit vildsvin på den glödande kolen, blev det för mig. Och bra vin till det. Vitt som rött. 

Jag började med kammusslor och ”husets vita”, ett bättre franskt bag-in-box faktiskt som blev kvar efter midsommar. Passar till grillad lax och kryddig kyckling. Och faktiskt till kammusslor som jag stekte en kort stund på stark värme.

Sedan blev det vildsvin och en av mina absoluta favoriter från Kalifornien och Napa Valley: Black Stallion! Deras Cabernet Sauvignon (nummer 6207) är helt enkelt fantastiskt. kostar 249 kronor på Systembolaget. Kryddor, svarta vinbär och plommon!

Jag är lyckligt lottad och har rabarber i odlingarna i trädgårdslandet. En rabarberpaj till efterrätt och litet halvtorr rosé till det är inte alls dumt, tycker jag.

När det fortfarande är kallt i vattnet och regnskurarna avlöser varandra i julisommaren, kan man ändå avnjuta litet ledighet. Faktiskt sommar när den är som bäst! Trevlig kväll! 🥂

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021