NB Nyhetsbyrån

Idag blir det vildsvinskorv och vitt från Alsace!

FE144DA6-AA53-4877-B679-0CE941A582EF

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-29

Idag fick jag ett paket korv av Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson och Emil Eneblad, ungdomarnas vice talesperson. Den var gjord på egenhändigt nedlagt vildsvin och med bra krydda.

Fredagsmiddagen var räddad. De unga Sverigedemokraterna levererar! Och vad gör man inte för att stoppa sosseriet?! Men vad tror ni att man dricker till? En öl? Jo, det kan bli bra. Men vin?

På Systembolaget i Nyköping slog jag till direkt på inrådan av den duktiga personalen. Vad dricker man till vildsvinskorv?

En pinot gris från Alsace (Bestheim)! ingen tvekan där inte! Nummer 2899, för 99 kronor. Inget prestigevin, men riktigt bra! Kryddig korv kräver enklare doningar!

Här har vi litet sötma, det är druvigt och litet kryddigt. Bra fyllighet (klockan 5) och Fruktsyra (klockan 8)! Vinet är riktigt bra till den kryddiga vildsvinskorven.

Jag köpte även ett rött italienskt som kan vara bra. Skall återkomma till det nästa fredag. Jag lovar!

Men först mixade jag såklart min fredagsdrajja: Fem delar Bombay Sapphire, en del vermouth. En bit citronskal och is därtill. Sedan njöt jag i kvällssolen av mat och dryck.

God helg, skål och smaklig spis!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021