NB Nyhetsbyrån

Ikväll blir det konjak och cigarr

1972C1A8-2F94-4A32-A501-246B9E2D1537

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-03-04

Ibland tycker jag att det är skönt att bara blanda en drajja, hälla upp en whisky eller tända en cigarr när man kommer hem på fredagkvällen. En lisa för själen, en avkoppling som heter duga.

Jag har ett antal bra rökverk liggande i humidoren. Och min hemstad Norrköping har i alla fall en hyggligt välsorterad cigarrhandel, där jag gör mina inköp ibland. Trivsamt.

Till cigarren tar jag gärna en konjak. Inte för fin. En favorit är Martells VS, en enkel dryck från ett anrikt hus som startade 1715. Men det är synd att öda alltför bra konjak på cigarren. En VS brukar möta rökverken perfekt.

Eller varför inte Eau-de-vie?! Livets vatten! Det är en (svensk) dryck som lanserades 1922 och fungerar som avec till tobaken. En klassiker. Litet rolig att dricka, eftersom den påminner om svensk pilsner-film.

I Frankrike kallas all sprit eau-de-vie – i Sverige är det ett speciellt vindestillat, som påminner i smaken om konjak, men inte riktigt. Jag gillar det till cigarren. Men ikväll blir det Martell!

God kväll!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021