NB Nyhetsbyrån

Insåg tidigt att biståndspolitiken inte fungerade…

01FB4E3C-C074-434E-9F12-4094D5844D40

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-30

Patrik Engellau, nestor inom svenskt tankesmide, gästar Samtal med Samhället. Han berättar bland annat om sin uppgörelse med marxismen, att han tidigt insåg att biståndspolitiken inte fungerade samt att skolreformen borde ha haft en inbyggd kontrollfunktion.

Engellau började sin karriär vid SIDA och UD på 1970-talet. Men han insåg snart att Sverige var på fel väg i bland annat biståndspolitiken och lämnade så småningom de diplomatiska uppdragen. På 1980-talet drog han tillsammans med ett par likasinnade igång tankesmedjan Den Nya Välfärden.

Han har sysslat mycket med skolfrågor, hälso- och sjukvårdsfrågor och är idag chefredaktör för bloggen Det Goda Samhället. Han är mycket kritisk till hur det svenska samhället och politiken – inte minst migrationen – har utvecklats under senare decennier.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021