NB Nyhetsbyrån

Intagen på Kumlaanstalten döms för att ha hostat på brev

Kumlaanstalten

swedberg

- Publicerad 2021-04-27

En 29-årig man som avtjänade ett straff på Kumlaanstalten i fjol döms för att ha ofredat en åklagare – genom att hosta på brev som han visste att åklagaren skulle läsa. I breven hävdade mannen att han var smittad med covid-19, skriver Göteborgs-posten.

”Jag känner stor oro för att kunna bli smittad av corona”, har åklagaren sagt i förhör.

Breven skrevs till 29-åringens häktade vänner, som liksom han själv är medlemmar i ett kriminellt gäng i Bergsjön i Göteborg. Mannen skickade breven till häktet där de på grund av restriktioner lästes igenom av åklagare för godkännande.

”Till åklagaren. Jag har corona och jag hoppas du blir smittad när du läser detta. Hostat klart på brevet”, skriver mannen i brevet och har ritat en mun som skrattar.

29-åringen hävdar att det hela var ett skämt och att han inte ens hade covid-19 vid tillfället. Han döms till 40 dagsböter om 50 kronor för brevskrivandet.

Andreas Swedberg

Relaterat


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021