NB Nyhetsbyrån

Islamisterna vill utradera minnet av Lars Vilks

C7362D52-834B-44DA-9C83-9C9DAB4E2C0E

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-15

Den tidigare centerpartisten och numera partiledaren för det islamistiska partiet Nyans Mikhail Yüksel vill att man bränner ned Lars Vilks skulptur ”Nimis” på Kullahalvön. Han talar om det som ett ”islamofobiskt” verk. Han och två islamistiska partikolleger skriver i Göteborgs-Posten.

Yüksel är dock listig: Han lyfter fram argument som svartbygge i naturreservat och att det förstör viktiga naturvärden. Men i själva verket handlar det om att radera ut minnet av konstnären Lars Vilks, som – tillsammans med två livvakter – tragiskt omkom för snart två veckor sedan.

Hade Yüksel och hans partikamrater, som också har skrivit under debattartikeln, verkligen velat stoppa den ”islamofobi” de tycker sig se i det svenska samhället, då hade det varit klokt att inte ägna sig åt den aggression han och partikamraterna i Nyans ger uttryck för. Sådant visar att det finns skäl att vara rädd för islamister.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021