NB Nyhetsbyrån

Islamkritiker utsatta för grovt våld

0602F2E5-19C8-457F-90E1-1FCA4F869958

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-02

De norske islamkritikerna färdades i sin bil, när den skall ha rammats av ett annat fordon, kört av vägen och hamnat på taket. Det visar en film som fångade händelsen. Polisen efterlyser nu en kvinnlig bilförare som är misstänkt för försök till grovt våld. Kvinnan syns på filmen.

Efter koranbränningar på flera ställen i Oslotrakten skall ledaren för ”Stop Islamisation of Norway” (SIAN)  Lars Thorsen och fyra andra ha utsatts för ett försök till grovt våld. Polisen ser allvarligt på detta. Det skriver norska Verdens Gang.

Det var på E6:an vid Mortensrud som bilen med de fem islamkritikerna rammades. SIAN grundades som en protest mot islamiseringen av Norge och man menar att islam hotar Norges konstitution, demokratin och de mänskliga rättigheterna.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021