NB Nyhetsbyrån

Joe Bidens märkliga beteende

5AF8A409-E882-45AF-97C9-DF3BC8BB0E6D

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-14

Utrikessvepet tar upp president Bidens märkliga beteende i samband med att ny domare till Högsta domstolen skulle presenteras. Han sluddrar och tappar bort sig totalt. Dessutom har Elon Musk köpt in sig i Twitter för att säkra plattformen för yttrandefriheten – och han skall nu ha lagt ett bud på hela Twitter.

I Frankrike stundar en andra omgång i presidentvalet – denna gång mellan kandidaterna Emmanuel Macron som fick flest röster men inte tillräckligt för att vinna efter första omgången. Mot honom står Marine Le Pen, som numera har en mjukare framtoning och ser ut att ta hem många röster även i omgång två.

Tyskland kritiseras hårt av östeuropeiska EU-länder för sin undfallenhet gentemot Ryssland. Förbundspresidenten skulle ha rest till Ukraina, men var inte välkommen. I Östeuropa framhåller man i stället gärna Boris Johnson och Storbritannien, som har skänkt stora mängder vapen till Ukraina. Tyska flottan har fått löpa ut på Östersjön för att visa att man menar allvar.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021