NB Nyhetsbyrån

Kallskuret i trädgården – men först fredagsdrajjan!

F3A0AF7B-5758-4519-812F-59080462EBB4

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-08-12

I helgen som gick hade jag litet vänner på besök. Det var vackert väder just på lördagen mellan regnskurarna och vi beslöt oss för att sitta ute och äta en sen lunch som drog ut på tiden. En hel del vin blev det.

Vi åt en del kallskuret inspirerat av Italien, även om det var svenska råvaror från den östgötska myllan och skogen. Vilt och gott. Litet lättare italienska röda viner rekommenderades och det var ett bra val.

Jag botaniserade och fann några stycken av litet olika karaktär och prisklass som jag beslöt att prova och bjuda vännerna på. Det allra bästa till maten var detta: Corte del Pozzo från Venetien. Vi hade även ett annat vin från Venetien på listan och ett från Piemonte, men jag fastnade för detta.

Mycket fruktsyra, bärigt och med en ton av örter. Passar bra till både litet kallrökt lax som vi började med och till köttet. Ett mycket prisvärt vin – 95 kronor på Systembolaget (nummer 2340).

Jag tänkte jag skulle dela med mig av denna upplevelse innan jag tar mig an nästa vin, som möjligen blir omskrivet framöver. Men det blir först om några timmar. Och vi inleder som vanligt med fredagsdrajjan!

God helg!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021