NB Nyhetsbyrån

KD KU-anmäler S-minister: ”Han ljuger”

3F91EEEB-175A-4A9E-9143-AD6339A8945F

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-30

Kristdemokraterna KU-anmälde på fredagen den socialdemokratiske energiministern Farmanbar, eftersom han ljuger i SVT om de svenska elpriserna jämfört med exempelvis de franska. Camilla Brodin, KD:s energipolitiska talesperson, berättade detta.

Farmanbar sade i SVT Aktuellt, med anledning av priserna från första kvartalet 2022, att södra Sverige ligger lägre än Frankrike, vilket är helt felaktigt. Sverige som helhet låg då cirka 50 procent över Frankrike. Södra Sverige ännu högre.

Farmanbar har tidigare ljugit om ställtiderna för att starta vindkraft till havs och kraftigt underskattat dem. Även kollegan Morgan Johansson har nyligen varit i blåsväder för lögner. Hans tillvaro som minister räddades med knapp marginal av den politiska vilden och marxisten Amineh Kakabaveh.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021