NB Nyhetsbyrån

Kina kritiserar Sverige för koranbränning och brott mot muslimers rättigheter

1EA2DA14-F156-4AB4-94DE-1D2239BDBCF7

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-25

Kina kritiserar Sverige för koranbränningar under påskhelgen och nu vill kineserna att Sverige inskränker yttrandefriheten för att inte muslimernas mänskliga rättigheter skall äventyras. Samtidigt uppmärksammas korankravallerna i tysk media och i Frankrike dominerade presidentvalet.

I USA har delstaten Florida, som styrs av Republikanerna, förbjudit kritiska rasstudier. Detta kritiseras från Demokraternas håll. Österrikes förbundskansler har besökt Putin för att få igång fredsförhandlingar, men säger sig vara besviken. Österrike är beroende av rysk gas och olja, men det pågår ingen NATO-debatt i landet.

I Frankrike tog Macron hem segern i andra omgången av presidentvalet, men Marine Le Pen fick nästan 42 procent och gjorde sitt bästa val någonsin. Den svenska bilden i Tyskland har nu solkats ordentligt av korankravaller och annan grov kriminalitet. Numera är det skjutningar – inte Bullerbyn – man talar om när Sverige nämns.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021