NB Nyhetsbyrån

Klimataktivisterna varken vill eller kan svara på frågorna

EED50419-5F27-4C25-A03C-9F5819864C2D

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-18

I Göteborg demonstrerar ett antal klimataktivister. TV-kanalen Riks var på plats för att rapportera, men aktivisterna varken ville eller kunde svara på frågorna. Och någon skrek åt journalisten att sluta filma.

Av bilderna att döma såg det mest ut som någon form av märkligt karnevalståg, men det var alltså klimataktivister som demonstrerade. En yngre man som började berätta varför han var där, blev avbruten av en kvinnlig aktivist som tillhöll honom att inte svara på frågorna.

En äldre man var där med ”en kompis”. Själv visste han inte riktigt varför han demonstrerade eller hur klimatomställningen skulle gå till. En man i rosa keps försökte hålla Riks’ journalist borta från tåget. Ser man filmen, kan man möjligen förstå varför arrangörerna inte villa låta de ihoptrummade demonstranterna uttala sig…

Christopher Jarnvall

Lyssna på reportaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021