NB Nyhetsbyrån

Klippan varslar var fjärde anställd på grund av elpriserna

61D8F830-9DE0-43A2-8194-1217C74EE922

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-17

Klippans pappersbruk i Skåne har varslat var fjärde anställd och risken är stor att man tvingas genomföra ned nedläggningar om den skyhöga elprisnivån fortsätter. Det skriver DN/MSN.

NB Nyhetsbyrån skrev i oktober om Klippans svårigheter på grund av läget för den svenska energitillgången och det höga priset.

”I budgeten för 2022 höjde vi energikostnaden med 30 miljoner kronor mer än för 2020.” Det säger Klippans VD Jan Mauritzson. Han tillägger att det säger en hel del om ett bolag som omsätter runt 300 miljoner kronor.

Det handlar om att ”vinna eller försvinna” för Klippan, menar dess ledning.

Pappersbruket är anrikt och har producerat papper sedan 1573. Det är Nordens äldsta. Klippans kommun och ort har fått sitt namn från bruket, inte tvärtom.

Nu återstår att se om den Socialdemokratiska regeringen, när den har släppt Miljöpartiet, kommer att svänga i energifrågan – eller om man stillasittande kommer att åse hur viktiga industrier får problem och tvingas lägga ned verksamheten.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021