NB Nyhetsbyrån

Kommunisterna bryter överenskommelser

904CE718-0011-4C28-80DC-BE85BCFFA3C1

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-27

Vänsterpartiet (kommunisterna) bryter de överenskommelser som finns i riksdagen. De talar om demokrati. Men det handlar om demokrati på kommunisternas villkor och ett förakt för andra partier. Speciellt Sverigedemokraterna.

Vi såg kanske bilden nyligen av vänsterkvinnan som vägrade ta en riksdagsledamot (SD) i hand. I riksdagens uppförandekod, som även Vänsterpartiet har undertecknat, står det bland annat:

”Riksdagens ledamöter verkar i en demokratisk anda och i ömsesidig respekt. Detta är en viktig utgångspunkt för hur ledamöter ska uppträda mot varandra i det dagliga riksdagsarbetet.”

Men kommunisternas uppträdande går på tvärs mot detta. Och det visar bara att det är meningslöst att skriva demokratiska parlamentariska överenskommelser med Vänsterpartiet. Deras ledamöter struntar i dem.

De är och förblir nämligen kommunister i själ och hjärta och de föraktar parlamentarism och demokrati. De håller inte överenskommelser och deras underskrifter väger lättare än luft.

Christopher Jarnvall

Bild: Wikipedia


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021