NB Nyhetsbyrån

Längtat efter en Gin&Tonic!

0DE7A5BA-8026-4182-AB45-BB1E22A80625

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-08-19

Idag var det hett och jag har gjort politik i Norrköping. Temperaturen har legat närmare 30 grader i skuggan och det är inte utan att man börjar tänka på Afrika – och en härlig Gin&Tonic vid dagens slut, när lägerelden brinner. Heia Safari!🐘

GT:n nyttjades av britterna i Afrika – mot malaria, som det sades. Men det är tonicen som innehåller kinin, botemedel mot just malaria. Gin tillsattes för att göra det hela litet festligare och har ingen effekt mot malaria. Bara så att ni vet… 😉

Ikväll, sent, hällde jag upp en god GT när jag kom hem. En del gin, två delar tonic. Is och en citronskiva. Fördelningen kan såklart göras efter tycke och smak. Och när isen smälter, minskar ju alkoholhalten i drinken.

Basen ikväll blev Systembolagets Gordon’s London dry gin, nummer 35, en hygglig gin för 254 kronor. Bra bas i drinken. Örtig med litet citrussmak. Så skall det vara en varm sensommarkväll i kungariket Sverige!

Skål och god helg! 🙂🇸🇪

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021