NB Nyhetsbyrån

Löfven ångrar ingenting

9EB5D6CB-5397-474F-9AE7-45BAE454C2EC

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-21

Den avgående statsministern Stefan Löfven konstaterar att han inte ångrar något efter sina sju år vid makten. Det skriver DN. Ändå är Sverige ett annat, otryggare land idag än när han tillträdde 2014.

Han har spräckt blockpolitiken – men det kastade bara om spelplanen. Centern hamnade i det socialistiska lägret och Sverigedemokraterna dominerar numera i ett konservativt block.

Men Sverige har idag nästan en miljon fler människor än vi hade när Löfven kom till makten och det beror på vänsterregeringens ignorans. En stor del av dem som har kommit saknar egen försörjning och Sverige toppar idag arbetslöshetslistan i EU.

Så Löfven borde vara bekymrad över detta samt att han för några år sedan lovade att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet. Så blev det inte.

Löfven har också anledning att vara bekymrad över den skenande brottsligheten – ”han såg den inte komma”. Ett citat han lär få dras med. Här har vi en allvarlig samhällsutveckling som blir värre för varje år. BRÅ:s trygghetsundersökning visar också hur otryggheten ökar.

Så nog borde Stefan Löfven rannsaka sig själv. Det var visserligen Fredrik Reinfeldt som utlöste det migrationskaos vi nu ser, men Löfven har gjort väldigt litet om ens något för att stoppa det. Miljöpartiet har satt villkoren – liksom de gjorde med Reinfeldts andra regering.

Problem och kaos har kantat Löfvens mandatperioder. Löfven kommer förmodligen att gå till den svenska politiska historien som en av Sveriges minst framgångsrika statsministrar – han blev till och med avsatt. Sedan må han ångra vad han vill – eller ej. Domen blir hård.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021