NB Nyhetsbyrån

Magdas fyra bortförklaringar

79D7D5BB-6F78-440B-AA94-426267A23795

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-10

När Magdalena Andersson höll sitt installationstal talade den nya partiledaren för Socialdemokraterna om behovet av personligt ansvar. Det var uppenbarligen bara tomma ord. Det tog inte mer än två månader, så var även Andersson fast med handen i syltburken.

Nu är den socialdemokratiska dementimaskinen och krishanteringen i full gång, som Dick Erixon skriver i Samtiden. Magdalena Anderssons ansvar för att ha anlitat ett företag som använder sig av svart arbetskraft skylls på allt och alla – utom Andersson själv.

Bortförklaring ett: Andersson flyttade till Sagerska palatset den 18 december, tre dagar innan den efterlysta städhjälpen var vid hennes villa i Nacka. OK… Men även om Andersson bor flott och gratis i Sagerska, är det ju ändå fortfarande hennes villa som skall städas…

Bortförklaring två: Andersson anlitade städfirman och det var firman som gjort fel, inte Andersson. Men hallå! Andersson borde ha kollat! Hon är landets statsminister och partiledare för ett parti som driver kampanjer om att anlita företag med kollektivavtal. De icke-socialistiska partierna har ju infört RUT-avdrag för att det inte skall löna sig att anlita svarta tjänster!

Bortförklaring tre: Den efterlysta städaren, som alltså uppehöll sig illegalt i Sverige, var inte inne i villan utan satt i en bil utanför. Men jisses… Hon var ju där för att städa, och hur utförs städarbete om man sitter i en bil utanför?

Bortförklaring fyra: SÄPO borde ha haft bättre koll på Anderssons efterlysta städhjälp. Detta är även flera borgerliga skribenter inne på. Kontroll av personer som besöker skyddsobjektens hem är självklar inom näringslivet, varför gäller inte detta regeringen? OK, det är en brist, men det fråntar inte Magdalena Andersson ansvaret.

Bortförklaringarna håller helt enkelt inte – det tycker inte ens facket. Lars Fischer, ombudsman på Kommunal, säger att det inte räcker att, som Magdalena Andersson säger att hon har gjort, bara fråga företaget om de har kollektivavtal och betalar skatter. Det menar han i Expressen.

Det här är väl typiskt Socialdemokraterna: De predikar med grötmyndig ton att vi andra skall följa regelverket, men själva blir de tagna med handen i syltburken – gång på gång! Det gäller Andersson, det gällde Löfven, det gällde även Göran Persson, när han byggde sin herrgård.

Och det säger också en hel del om Socialdemokraternas migrationspolitik: Städaren saknar uppehållstillstånd i Sverige och var efterlyst. Hon skulle ha lämnat landet 2020, men fanns fortfarande kvar i Sverige… Precis som Akilov, som skulle ha utvisats ett halvår innan han mördade folk på Drottninggatan i Stockholm.

Hela den socialdemokratiska migrationspolitiken är ett haveri och man saknar fullständigt kontroll. Det har Ygeman redan vidgått, det har Damberg tillstått, det har nu Magdalena Andersson fått känna av.

Socialdemokraterna har inte på något sätt tänkt om och tänkt rätt i frågan. Man bara snackar, man tar inte frågorna på allvar. Och sedan blir man tagen med fingrarna i syltburken. Som Magdalena Andersson nu har fått erfara. Frågan är bara vem Magda skall anlita för att städa nu… Kanske sina egna krishanterare som verkar vara bra på att sopa saker under mattan!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021