NB Nyhetsbyrån

Människorättsaktivister: Tag IS-terroristerna till Sverige!

B2B8C8BB-011F-4971-AC13-0C17DD2E8A57

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-08

Människorättsaktivisterna på Civil Right Defenders tycker att situationen i de kurdiska fånglägren för IS-terrorister liknar ”tortyr”. Man vill därför att fångarna sänds till bl a Sverige och ställs inför rätta. Det skriver SVT.

Tag hem de ”svenska” manliga IS-terroristerna från Syrien och utred dem i Sverige. Det vill alltså  människorättsaktivisterna i Civil Right Defenders och menar att det handlar om rättvisa.

”Det är otroligt viktigt att de utreds och åtalas för brott de misstänks för.” Det säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Right Defenders i Sverige. Men egentligen tycks det mest handla om att terroristerna skall slippa sitta i lägren.

Kurderna håller i dag ca 2.000 manliga IS-terrorister från hela världen i ombyggda fängelser, men resurser för att utreda och ställa IS-fångarna inför rätta saknas. Ett tiotal av IS-fångarna är ”svenska” män.

Christopher Jarnvall

Bild: Skärmdump SVT


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021