NB Nyhetsbyrån

Massivt ”nej” till vindkraftsindustri i Småland

E3A68069-A630-46CC-BC08-64691FAA6A8B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-12

Stena Renewable får inte bygga en vindkraftsindustri med 270 meter höga vindsnurror i Hultsfreds kommun. Det sade kommunfullmäktige ”nej” till. Det skriver Dagens Hultsfred.

Det har pågått en hätsk och hård debatt på sociala media och vi har även sett manifestationer mot projektet. Kommunalrådet Lars Rosander (C) redogjorde för ärendet och avslutade med ett drastiskt steg: Han föreslog att ansökan avstyrktes.

Socialdemokraterna konstaterade då, att de inte hade majoritet i frågan och vek ned sig. Liksom även Vänsterpartiet. Många fullmäktigeledamöter avslog sedan ansökan från Stena Renewable.

Ingen ledamot yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag utan det fanns ett enda yrkande, att avslå ansökan från Stena Renewable gällande vindkraftspark i Tönshult i södra Hultsfreds kommun.

Samtliga ledamöter, förutom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som avstod från att delta i beslutet, sade ”nej” till projektet.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021