NB Nyhetsbyrån

Michael Flynn: Trump bör påkalla krigsrätt för att reda ut valresultatet

Maryland

swedberg

- Publicerad 2020-12-21

Det finns uppgifter som gör gällande att president Donald Trump kan komma att aktivera en presidentorder för att utlysa nationellt nödtillstånd för det valfusk man påstår präglade presidentvalet i november.

I fredags kom uppgiften om att Trumps försvarsminister, Chris Miller, beordrat att stoppa övergångsprocessen till Joe Bidens administration på försvarshögkvarteret Pentagon.

General Flynn presenterar i intervjun med Newsmax möjliga alternativ som Trump har att tillgå för att reda ut valresultatet och det påstådda valfusket. Bland annat rätten att påkalla krigsrätt.

Enligt den presidentorder 13848, som Trump skrev under i september 2018, kan den sittande presidenten utlysa nationellt nödtillstånd ifall utländsk inblandning i USA:s val har förekommit, och att det har förekommit utländsk påverkan på valet, har bekräftats av John Ratcliffe, Director of National Intelligence, Detta enligt CBS-korrespondent Catherine Herridge.

Oder 13848 har skapats för att kunna hantera ett valfusk, stipulerar att företrädare för landets underrättelsetjänster högst 45 dagar efter ett val ska utvärdera ifall någon slags påverkan eller inblandning av ett annat lands regering har skett.

Enligt advokat Sidney Powell, som jobbat tillsammans med Trumps team för att utreda valfusket och gräva fram bevis för detsamma, kan president Trump komma att använda ordern vilket skulle ge honom ”all tillbehörig makt” för att utreda valfusket.

Powell menar att man aldrig tidigare bevittnat något liknande i landets historia och detta är sista chansen att göra något åt saken, annars kommer USA aldrig att ha ett fritt och rättvist val till.

Andreas SwedbergNyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021