NB Nyhetsbyrån

Miljöpartiet hoppar av regeringen

BFAF4150-496E-4D7D-9A64-262C74224BD9

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-24

Miljöpartiet lämnar regeringen. Det meddelade de under seneftermiddagen. De vill inte sitta med i en regering som skall administrera en budget som Sverigedemokraterna har röstat fram och som bland annat fastställer sänkta drivmedelspriser och minimal invandring.

MP:s beslut är taktiskt. De ligger en bit under riksdagsspärren i många opinionsmätningar och endast någon gång över med liten marginal. Förmodligen räknar de med att kunna synas mer om de står utanför regeringen. Frågan är om det är positivt för dem, men mainstream-media lär hjälpa dem i valrörelsen.

Socialdemokraterna klarar sig bra utan MP, som har varit en bojsten för dem under många år. Omröstningen om Magdalena Andersson – som blev statsminister i morse – kommer nu att göras om. Sannolikt tolereras hon även av MP och kan sedan regera in på nästa år med en en budget som alltså är framförhandlad av SD.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021