NB Nyhetsbyrån

Miljöpartisten i sin bubbla

F51CA573-72F9-4EAD-A6FD-09F39989BAC6

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-03

Miljöpartisten Lorentz Tovatt lever i sin bubbla. Ja, faktiskt. Han är en riktig ärkenolla. Nu sitter han i vänsterpopulistiska ETC och uttalar sig om den så kallade klimatkrisen och undrar varför partierna är så ointresserade av just denna ”klimatkris”. Rätt enkelt faktiskt: På grund av att frågan drivs av bubbelmänniskor som Tovatt.

Lorentz Tovatt var killen som i somras skålade när det fattades beslut om att Bromma flygplats skulle läggas ned och många människor riskerade att bli av med jobbet.

För åtta år sedan var Tovatt pråkrör för Grön Ungdom, MP:s stolliga ungdomsförbund. Då fick han en fråga av Aftonbladet, om han var rädd för elransonering under vintern. ”Nej”, svarade Tovatt, ”jag är personligen inte särskilt elberoende eftersom jag jobbar och bor mitt i stan”.

Intelligent kille!

Sedan dess har han suttit i riksdagen i snart fem år – som ordinarie sedan 2021. Och varje gång han har öppnat truten har det hoppat grodor ur den.

Som när han för två år sedan – januari 2020 – raljerade över Moderaternas varningar inför nedstängningen av en Ringhalsreaktor. Men sedan kom verkligheten kom ikapp Tovatt under hösten 2022- Många insåg nog vilken tom tunna han i själva verket är.

Nu – inför att han äntligen lämnar partipolitiken – sitter han alltså i vänsterpopulistiska ETC och ”är chockad över partiernas klimatmotstånd”. Och han säger att han försöker förstå varför ”klimatkrisen” inte får den uppmärksamhet den förtjänar.

Då skall vi berätta varför: ”Klimatkrisen” är något vänsterfolk som Tovatt har hittat på för att rädda tokpartiet MP. Det är något som medelklassen i Stockholm – sådana som Tovatt och Greta – kan ägna sig åt för att döva sina samveten.

När vanligt folk ute i landet knappt har råd med elräkningen och att hålla sina hem varma för att sådana som Lorentz Tovatt mot allt förnuft skall få excellera i klimatkrisande och skrota svensk infrastruktur i dess spår, då tappar man helt enkelt intresset för hittepå-kriser.

Verkligheten gör sig påmind.

Ni skall Lorentz Tovatt äntligen lämna partipolitiken. Vi gratulerar Sverige till hans beslut. Vi behöver inte folk som har föresatt sig att knäcka landsbygden.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021