NB Nyhetsbyrån

Moderaterna måste ta socialdemokratiska väljare – inte bjuda regeringen på ett idéprogram!

8C135988-273C-43C1-A1CE-E36FF6B4F97B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-09

Nu måste Moderaterna börja jobba hårdare – inte bara bjuda Socialdemokraterna på bra idéer. M måste ta S-väljarna, inte låta regeringen briljera med hjälp av moderata idéer! Många gillar ju Moderaternas politik, men allt fler – även i de egna leden – verkar vara tveksamma till Ulf Kristerssons vilja att verkligen regera!  

Detta har vi tidigare tagit upp på denna ledarsida flertalet gånger. Nu skriver även Viktor Barth-Kron kring ämnet i en krönika i Expressen. Han har rätt.

Opinionsmätningarna visar att Sverigedemokraterna tar in på Moderaterna och även går om dem i opinionen. Den senaste Novus-mätningen visade en tydlig ledning till SD:s fördel. Samtidigt verkar M tappa väljare till regeringspartiet – som regerar på och låtsas som om de sju katastrofåren med Miljöpartiet och alla de problem som dessa extremister ställde till med bara var en försumbar parentes.

Moderaterna måste börja ta de marginalväljare inom Socialdemokraterna, som vill ha lag och ordning i Sverige. De måste tillslut begripa att Socialdemokraterna, som ständigt sneglar åt vänster, inte kommer att genomdriva moderat politik, trots att de försöker slå i oss detta.

Det duger inte att M försöker kanibalisera på framför allt SD. Sverigedemokraterna har tidigare tagit många S-väljare, men där ser man nu ut att ha nått taket. Därför måste Moderaterna fortsätta det jobbet. Ulf Kristersson gör trots allt anspråk på att vara oppositionsledare för högerpartierna – då får han börja bruka allvar!

Moderaterna har problem inför valrörelsen 2022. Ändå har man faktiskt kommit en bit på väg när man samlar de tre konservativa partierna. Men Socialdemokraterna seglar fortfarande framåt – på en våg av moderata idéer. Nu regerar dessutom Socialdemokraterna med hjälp av en konservativ budget – och låtsas som ingenting…

Varför kan inte Moderaterna prestera bättre?! Deras politik är ju uppenbarligen tilltalande för väldigt många – inklusive Socialdemokraterna och regeringen, som friskt knycker en hel del av den.

Eftersom vi sannolikt får räkna bort Liberalerna efter valet 2022 ser det just nu tufft ut för de konservativa. Centern lär ligga kvar på vänsterkanten och bara ett partiledarbyte där kan få dem tillbaka till den ickesocialistiska sidan. Och Moderaterna måste nog på allvar fundera över sin partiledare.

Som Barth-Kron konstaterar: Hösten 2022 kan det handla mindre om att tillsätta moderata ministrar än att byta ut den moderate partiledaren. Så sätt igång och jobba, Moderaterna!!!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021