NB Nyhetsbyrån

Moskén i Karlstad överklagas igen

27C2C03E-9C29-4850-969E-B9A27463DA86

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-04-29

Moskébygget på Rud i Karlstad blir ytterligare försenat, som det ser ut. Om det ens blir av. Trots motstånd i kommunen har det lirkats igenom, men även tidigare överklagats ett par gånger. Den här gången är det tio personer som har överklagat.

NB Nyhetsbyrån har följt fallet under flera år, men i juni 2020 klubbades det politiska beslutet om att ge bygglov av en oenig nämnd.

I september i fjol beslöt så Länsstyrelsen att upphäva beslutet om att den islamiska kulturföreningen skulle få bygga en moské i Karlstad, vilket NB Nyhetsbyrån skrev om. Kravet på parkeringsplatser var inte uppfyllt.

Men Centern i Karlstad lyckades ändå lirka igenom bygglovet och bakvägen hjälpa den islamiska kulturföreningen att få bygga, genom att man förlängde arrendetiderna på parkeringsplatserna.

I november förra året fick så moskébygget nytt klartecken, trots tidigare frågetecken, inte minst då det gäller finansieringen av moskén och vem som ligger bakom denna..

Och i februari i år godkändes bygglovet för Karlstadmoskén av länsstyrelsen – ett godkännande som nu alltså har överklagats på nytt…

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021