NB Nyhetsbyrån

Mycket tugg – och en ny minister under förundersökning…

FBE4EB22-975C-44CF-9ACD-D8E9C44C4052

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-30

Magdalena Anderssons regeringsförklaring bjöd på mycket tugg. Av erfarenhet vet vi att det blir litet verkstad. Löfven har före henne pratat om ungefär samma saker, men utan att det har blivit något resultat. Har Andersson helt glömt att det är Socialdemokraterna som har suttit vid makten i sju år!?

Möjligen kan ändå det faktum att det är en konservativ budget som ligger till grund för Anderssons regering få saker och ting att hända. Vi får se hur mycket S-regeringen kommer att implementera av den… Återvandringsmiljarden är en av posterna.

Ministerlistan bjöd på några intressanta justeringar. Miljöpartisterna skulle ju ersättas – liksom Ibrahim Baylan och Lena Micko, som lämnade.

Mikael Damberg blev finansminister efter Magdalena Andersson. Det var inte särskilt oväntat. Han finns nu närmast i successionen efter Andersson. Morgan Johansson sitter kvar som justitieminister. Det var inte heller oväntat – men egentligen fullkomligt obegripligt.

Morgan Johansson har inte åstadkommit någonting av värde under alla de år han har suttit som justitieminister – det är sedan 2014. Tvärt om har kriminaliteten ökat och blivit värre än någonsin. Man undrar ibland vad det är för hållhake Johansson har på regeringen i övrigt…

Det som faktiskt väcker en del uppseende är att Tomas Eneroth får sitta kvar i den nya regeringen under Magdalena Andersson. Han är misstänkt för sexuellt ofredande, polisanmäld för detta och idag inleds förundersökningen mot honom, enligt åklagaren…

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021