NB Nyhetsbyrån

Nu är det snart dags för en fredagswhisky!

0E1F79BF-7A99-4682-8992-238E23070E7B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-10

Förra veckan tror jag att vi pratade om fina australiensiska viner. I helgen kommer jag att inhandla litet rekvisita till en filminspelning inför nyår: Det blir Champagne och en hel del annat – så i kväll får det bli en enkel single malt!

Jag föredrar single malt framför blended, skotskt framför irländsk och kanadensiskt. Vad säger ni? Skall jag dricka blended får det bli en Johnny Walker Black Label – det är en favorit.

Annars går jag på det mesta av single malt. En jag tycker är väldigt trevlig är en rätt nyinkommen på Systembolaget som heter Tamnavulin (nummer 346). Den finns i olika varianter, beroende på vilka fat den har lagrats på och ligger runt 300 kronor. Mycket prisvärd.

Glenmorangie (nummer 417) är också en favorit sedan länge. Den kostar 439 kronor. Annars är ju Macallan (nummer 478) en vinnare. Den ligger på 559 kronor.

Vill man ha något rökigare en fredagkväll, kanske snacksa litet med små bitar av rökt älghjärta eller något liknande, kan man prova klassikern Lagavulin (nummer 400), men då är vi uppe i drygt 700 kronor.

Systembolaget har förstås mycket bra, men allra roligast är kanske ändå att göra en tur till Skottland och besöka destillerierna på plats. Där finns såklart mycket, mycket mer att välja och prova!

Önskar er en fin fredagkväll! Skål!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021