NB Nyhetsbyrån

Nu skall Sverige bli bra igen

EB61F4A0-07E0-49B7-B7EA-233564DC2FB3

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-17

Ulf Kristersson röstades in som statsminister idag. Samtliga ledamöter från Liberalerna röstade ja till honom – trots att många befarat att en eller ett par skulle vika ned sig och gå emot honom. Därmed hade de dock kvalificerat sig som vildar, ställt till kris och riskerna för Liberalerna att då åka ut vid ett eventuellt extraval skulle ha varit stora.

Men nu gick det igenom och det icke socialistiska styret i Sverige kan börja verka. Många menar att det nya styret präglas av Sverigedemokraternas politik. Det stämmer. Men framför allt präglas det så kallade Tidö-dokumentet, som ligger till grund för styret, av sunt förnuft för att få Sverige på rätt köl igen.

Samtliga vettiga politiker i Sverige inser att det behövs rätt mycket av SD:s program för att skapa ordning igen. Det hjälper inte att gamla förlegade folkpartister som Maria Leissner sitter och grinar offentligt och en del vänsterliberaler hotar med att byta parti. Verkligheten har kommit ikapp – även Liberalerna. Nu behövs hårda nypor. Det inser även Liberalernas ledning.

Man undrar för övrigt hur det är fatt hos de politiker och kommentatorer som kritiserar den nya regeringen och SD:s inflytande. Vill dessa på allvar inte ha ordning i Sverige? Vill de att haveriet skall fortsätta? Eller fattar de helt enkelt bara inte vad klockan är slagen? Eller en kombination?

Nu gäller det att leverera. Och självklart skall SD:s politik prägla. SD är det största partiet och det säger sig självt att de skall få igenom mycket politik. Det är bra för Sverige att de får det och det är bara att gratulera Jimmie Åkesson till en väl genomförd förhandling.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021