NB Nyhetsbyrån

”Obegripligt att Greta lyfts fram som expert”

62D04BAB-8731-44C5-8B16-C4E7BAF44735

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-14

Professor Lennart Bengtsson, en av de tyngsta och kunnigaste meteorologerna vi har i Sverige, är skeptisk till hur media haussar kändisar och människor som är helt okunniga i fråga om klimatet. Greta har inget att komma med i sammanhanget.

Det finns ingen anledning att vara orolig. Klimatet förändras, men vi kan inte göra så mycket åt det. Det som skulle behöva göras är att få Kina – som släpper ut mer koldioxid än Europa och USA tillsammans – och Indien att förmå sig att stoppa utsläppen. Där borde Greta med flera ha varit aktiva.

Bengtsson ser inga problem med fortsatt djurhållning och han anser inte att vi behöver bekymra oss för klimatförändringar. Arktis blir litet varmare, men på Antarktis sker ingen klimatförändring. Media borde tala med vetenskapen istället för att lyfta fram kändisar som inte vet vad de pratar om.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021