NB Nyhetsbyrån

Partiledarkäbbel – som vanligt…

3828A7D4-7A0A-4510-916B-36DE8642B1C7

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-05

Söndagkvällens partiledardebatt var väl som vanligt – mest käbbel. Jimmie Åkesson sammanfattade det ganska väl på slutet: Som vanligt står jag för allt ont rörande migrationspolitiken – ändå är jag den ende som inte har ställt det för Sverige… Ja, SD, kan faktiskt med fog säga, att inget av dagens migrationsproblem i vårt land kan lastas dem.

Man inledde med den stundande misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson och det är bara alltför tydligt hur Magdalena Andersson – som under debatten blev allt vresigare – försöker ägna sig år politisk utpressning. Det finns inget som helst skäl till att hon behöver avgå med hela regeringen bara för att man petar Morgan Johansson! Det blir pinsamt när hon försöker hitta svepskäl.

Morgan Johansson är inte någon som helst garanti för svensk säkerhetspolitik för att han skulle vara oumbärlig i NATO-förhandlingarna. Johansson är i själva verket en fara för svensk säkerhet genom att han har försummat att göra sitt jobb i åtta år. De enda som är säkra med lille Morgans hjälp är de kriminella.

Skolfrågan nästa: Men hörni, problemet är väl inte att skolan är ojämlik. Problemet är att skolan har havererat. Det beror på att Socialdemokraterna har skapat flumskolan och att man sedan har fyllt ut den med migranter av oklar ålder och med noll kunskaper som drar ned resultaten.

Jimmie Åkesson var i alla fall i högform. Han snäste av nollan Per Bolund, som tycker att integrationen har fungerat utmärkt i Sverige. ”Per Bolund, vilken planet bor du på?” Nej, Bolund hade nog inte hört talas om korankravallerna… Sedan fick en bjäbbig Annie Lööf också en åthutning: ”Kan jag få tala färdigt?!”. Bra där, Åkesson!

Det är så illa att 700.000 med utländsk bakgrund lever på oss skattebetalare. Det är ett gravt fel med migrationspolitiken. Och vänstern bär skulden.

Sedan kom migrationen. Per Bolund ville inte sätta ett tak för hur många migranter Sverige skall ta emot, men svamlade på om klimatet och dess inverkan på migrationen. Och Magda Andersson låtsades att S-regeringen hade stramat åt migrationen under sina år vid makten. Det är fel. Det har inte hänt något väsentligt i frågan sedan 2014. Siffrorna har ökat. Men Moderaterna har också en skuld i detta. Det blev pajkastning mellan Andersson och Kristersson.

Vad som måste göras: Vi skall hjälpa folk på plats. Sverige är fult. Vi kan göra ett temporärt undantag med ukrainarna som kämpar för livet mot ryssarna. Men framför allt måste migrationslagstiftningen ändras. Annars kommer det här problemet bara att växa sig allt större.

Ja, det blev rätt mycket käbbel. Blev vi klokare? Vinnare? Ja, Åkesson definitivt. Och Dadgostar framstår som klok, även om hon driver en tokig politik. Busch var på hugget. Kristersson likaså. Förlorare: Lööf och Bolund visade vilka floskelfigurer de är. Och Magda låtsades att hon hade skapat ordning och reda – trots att vi ser mer kaos än någonsin i vårt land.

Christopher Jarnvall

Bild: Skärmdump TV4 Play


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021