NB Nyhetsbyrån

Påskdagens brinnande barrikader

FB57C616-536C-4356-B3AA-EBB9E2A20187

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-17

I eftermiddags bröt det löst igen. Kravallerna i Skäggetorp vid Linköping och Navestad utanför Norrköping. Målet var polisen. Ligisterna byggde barrikader, satte eld på dem och kastade sten mot polisen – som sköt tre angripare.

”Detta är allvar”, sade en polisman vi talade med vid Navestad. Man bekräftade att tre skjutna kriminella hade tagits in till sjukhus. Polisen vaktar ikväll akuten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Det var mycket folk på plats i Navestad och ett flertal bilar hade brunnit eller brann fortfarande, när vi kom dit. Läget hade lugnat sig något på kvällen, men polisen har fortsatt stor närvaro.

Så här skall vi inte ha det i Norrköping och Linköping. Så här skall vi inte ha det i Sverige.

Människor vi pratade med i området sade, att de applåderade polisen när den kom. Att man välkomnade dem och försökte hjälpa polisen att identifiera skurkarna. ”Det är för jävligt”, sade en kvinna som var ute och rastade sin hund i brandröken.

Folk från räddningstjänsten vi talade med skakade på huvudet och hade bara en sak att säga om påskdagens kravaller: ”Det är kaos – som vanligt.” Vi anade att de var luttrade.

Ja! Detta är bedrövligt. Detta måste vi bekämpa med all kraft. Hittills har regeringens reaktioner varit oerhört vaga. Även med tanke på skärtorsdagens och långfredagens kravaller. Vi måste byta ut den regeringen i höst, mot en som kan rädda Sverige!

Och fängsla brottslingarna och släng ut dem!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021