NB Nyhetsbyrån

Pentagon pausar övergångsmöten – skapar oro hos Bidens

Försvarsministrar uppmanar

swedberg

- Publicerad 2020-12-19

Tillförordnad försvarsminister Chris Miller beordrade Pentagon att avbryta övergångsmöten med Biden-teamet. Det skriver Independent. En Pentagon-tjänsteman har sagt att personal som var inblandad i övergången kände sig överraskade.

En tjänsteman på Pentagon berättade att man har kommit överens och Biden-teamet gått med på en paus och att de avbrutna övergångsmötena planers tas upp igen efter julhelgerna. Men Biden-teamet i sin tur har sagt att de inte har gått med på att pausa övergångsmötena och tillade att de har stött på ”motstånd” i Pentagon och är ”bekymrade” över de plötsliga pauserna för övergångsmötena.

Pentagon har avbrutit övergångsmöten med den valda presidenten Joe Bidens team vilket orsakat stor oro hos teamet.

Möten som tidigare var planerade till igår fredag, avbröts plötsligt.

En försvarstjänsteman sa att mötena har avbrutits på grund av konkurrerande prioriteringar och kommer flyttas om efter en till två veckors paus som båda sidor har godkänt. Tjänstemannen tillade att medan vissa möten avbrutits och planerats om till senare, fortsatte andra övergångsaktiviteter utan avbrott.

I ett efterföljande uttalande sade USAs försvarsminister Chris Miller, att försvarsdepartementet ”kommer att fortsätta med övergången och ombokade möten” efter en ”ömsesidigt överenskommen semesterpaus.” Han tillade att Pentagon kommer uppfylla sina avdelningsövergångsskyldigheter eftersom ”detta är vad vår nation förväntar sig”.

Andreas Swedberg

Relaterat
Blev det Biden? Eller Trump? Eller båda?


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021