NB Nyhetsbyrån

Polisbil stenad i Tyresö – skulle skydda ambulans

img_2978.jpg

Fredrik Antonsson

- Publicerad 2019-10-22

Under måndagskvällen utsattes en polisbil för stenkastning i Tyresö. Flera stenar träffade polisbilen, som fanns på plats för att skydda en ambulans under utryckning. Flera ungdomar ska ha legat bakom stenkastningen, men dessa hann fly undan polisen.

På måndagskvällen larmades Region Stockholms psykiatriska akutambulans till Granängsringen i Tyresö. Uppdraget var att ta hand om en person som mådde mycket dåligt psykiskt. Som understöd och för att skydda ambulansen skickades även en polisbil till platsen. Granängsringen har under en tid varit en stökig plats, och blåljusfordon har tidigare utsatts för stenkastning i området.

Vid polisens och den psykiatriska ambulansens framkomst kastades flera stenar mot polisbilen och ambulansen, varav flera större. Polisbilen fick flera skador på vindrutan och någon plåtskada på karossen. Ambulansen ska enligt vittnen ha klarat sig undan med någon mindre plåtskada.

Ett mindre ungdomsgäng som fanns i närheten misstänks nu för stenkastningen. Gänget hann lämna platsen innan polisen kunde ingripa. Ambulansen kunde senare lämna platsen efter utfört uppdrag. Polisbilen lämnade också, och fick ställas av för reparationer.

Fredrik Antonsson


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021