NB Nyhetsbyrån

Protester världen över mot nedstängning – barer, restauranger och turistanläggningar öppnas

94A6FE59-EA4F-427B-9017-0FC577A7ABA9

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-01-17

I fredags protesterade tiotusentals italienska barer och restauranger mot den nedstängning under Corona-pandemin, som håller på att förkväva näringen. Den italienska tidningen Libero kallar manifestationen för ”en triumf för den civila olydnaden”.

Besöksnäringen – hotell, restauranger, turistanläggningar – har drabbats oproportionerligt hårt under krisen. Och den italienska manifestationen är inte den första.

I december kunder amerikanska Fox News rapportera om restauranger i Kalifornien, som ignorerade nedstängningen i syfte att kunna överleva krisen.

Hundratals restauranger i Mexico City öppnade också i början av veckan för att protestera mot stängningen. Det rapporterar AFP. Innehavarna konstaterar, att risken att straffas känns mer uthärdlig än vetskapen om att man annars går en säker ”död” till mötes.

I veckan meddelade också Polens skidorter, hotell och restauranger, att man kommer att öppna sin verksamhet i januari – trots de restriktioner man är ålagd. Det skriver brittiska Telegraph.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021