NB Nyhetsbyrån

Räkor och Riesling – men först en drajja!

07D228F1-4A41-4791-8768-147DA10C0FA8

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-01

Det har varit vår i luften ett tag men plötsligt slog det till och blev åter kallt. När jag kom hem låg ett tjockt snötäcke över gården och nejden. Det kändes som att det var dags för glögg igen…

Men det blev det inte. Fredagen och drajjan hör ihop. Så är det sedan gammalt… Fem delar gin. En del vermouth. En bit citronskal. Skål – thank God, it’s Friday! Skönt med fredagstidningen.

Sedan lagade jag mat. Eller lagade… Jag plockade fram litet räkor ur frysen och tinade. Och litet bröd och aioli. Hade en Riesling på kylning sedan tidigare. Asta sov lugnt i sin korg medan jag förberedde allt. Sedan fick hon ett par räkor.

Hunter’s på Nya Zeeland gör bra viner. Deras Riesling passar fint till skaldjur. Kostar också rimliga pengar – 119 kronor (nr 2480). Mycket fruktsyra med en touch av gröna äpplen! Helgen kan börja!

Skål på er! 🥂

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021