NB Nyhetsbyrån

Rasistiska utfall mot vita från tyska Miljöpartiet

D2EA2BBE-C837-42C6-9D80-3D1E910C91C0

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-17

Utrikessvepet på Riks leds idag av Emmie Mikaelsson. Jag, Dick Erixon och Richard Sörman talar om vad som händer i Tyskland, Österrike, USA, Storbritannien och Frankrike. Och i Tyskland har Die Grünen – Miljöpartiet – hamnat i blåsväder.

Språkröret för ungdomsförbundet i Die Grünen har kritiserats för rasistiska utfall mot vita – men hon får också medhåll av många i partiet. I USA har Demokraterna nu anammat samma syn på illegala migranter som Republikanerna har haft länge. Man svänger diskret – stick i stäv med vad man sade i valrörelsen.

Donald Trump leder också för närvarande i opinionsmätningarna över Joe Biden. Frankrike har aviserat en stor plan för att återta ”sin självständighet”. Det handlar om ekonomi och energi, kultur och flera andra områden. Det kommer att kosta runt 30 miljarder Euro. Det låter nästan som att man är trött på EU…

Christopher Jarnvall

Lyssna på Utrikessvepet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021