NB Nyhetsbyrån

”SD har fått rätt på varenda punkt”

A1DDE36D-3BD7-458B-A267-FA42219458D2

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-21

”Sverigedemokraternas legitimitet och synnerligen långvariga trovärdighet firar nya triumfer dessa dagar.” Det skriver vår krönikör Gunnar Bergström, samhällsdebattör, ekonom och tidigare SFI-lärare, med anledning av de varningar SD utfärdade inför regeringens uppgörelse med den f d vänsterpartisten och politiska vilden Amineh Kakabaveh i höstas:

Sverigedemokraternas legitimitet och synnerligen långvariga trovärdighet firar nya triumfer dessa dagar. Man bör nämligen påminna sig att i samband med statsministeromröstningen som ledde till Magdalena Anderssons godkännande som regeringschef var socialdemokraterna beroende av den politiska vilden Amineh Kakabavehs´ röst.

Väldigt många borde också påminna sig att Jimmie Åkesson i riksdagens talarstol klart och tydligt konstaterade att S nu är beroende av en ledamot i Sveriges riksdag som aktivt stödjer kurdiska terrorister. Åkesson syftade givetvis på det terrostämplade PKK.

Socialdemokraterna tvingades också att skriva ett avtal med Kakabaveh om att partiet ska intensifiera sitt stöd till terroriströrelserna i Kurdistan.

Någon som uppenbarligen definitivt påminner sig dessa realiteter är Turkiet eftersom Turkiet inte har för avsikt att godkänna ett svenskt medlemskap i NATO så länge som Sveriges regering stöttar olagliga organisationer i Turkiets närhet, som exempelvis PKK.

I ett något vidare perspektiv kan man verkligen ställa sig frågan: I vilka avgörande samhällsförändringar och samhällsförsämringar i Sverige har Jimmie Åkesson och SD inte haft 100% rätt under de senaste ca 10 åren?

De sju övriga riksdagspartierna är definitivt skyldiga Sverigedemokraterna – liksom en dryg miljon svenska väljare – en tydlig ursäkt. En enda gigantisk pudel med andra ord, typ: ´Vi sju partier har haft fel och SD har haft alldeles precis rätt´.

Gunnar Bergström


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021