NB Nyhetsbyrån

SD mest populärt bland konservativa

EB61F4A0-07E0-49B7-B7EA-233564DC2FB3

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2023-03-13

Sverigedemokraterna är mest populära bland konservativa. Det visar en undersökning från DN/Ipsos. Även Moderaterna svänger jämfört med för ett år sedan mot att bli alltmer konservativa. Liberalism och även feminism tappar i popularitet.

Det är allt färre i Moderaterna som vill beteckna sig som liberaler. Hos M-väljarna blir det mycket tydligt. Andelen har fallit från 46 procent 2022 till 34 procent idag. Det är lägsta noteringen sedan 2019. På motsvarande nivå ökar andelen konservativa moderater.

Moderaterna har fått en ny agenda inspirerad av SD och det närmare samarbetet med partiet. Det handlar om hårdare brottsbekämpning, åtstramad migration och förstås ett allt närmare SD-samarbete. Även Kristdemokraterna rör sig tydligt mot det konservativa hållet.

Mest populärt parti bland konservativa är SD.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021