NB Nyhetsbyrån

Ser någon faran??? När kommer analysen???

027C5511-3F2D-4BDD-BAF6-09598571BB14

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-31

Nu kommer domarna mot upploppsmakarna i korankravallerna. Nyligen dömdes tre islamister för grovt blåljussabotage i samband med kravallerna i Skäggetorp i Linköping i april. Tidigare har upprorsmakare dömts för attackerna i Navestad i Norrköping. Men när kommer slutsatserna?

Jag har själv debatterat kring dessa upplopp, nu senast i Norrköpings Tidningar tillsammans med riksdagsledamoten Jonas Andersson. Tidigare har vi även skrivit i Corren om domarna härom dagen med anledning av korankravallerna i Skäggetorp.

När kommer slutsatserna av det kaos vi såg i april? Över stora delar av Sverige. Hundratals stenade och skadade poliser, brinnande barrikader, brinnande bilar. Män, kvinnor och barn gick man ur huse för att skada och döda våra poliser…

Nu ser vi också hur moskébygget i Ektorp i Norrköping återupptas, ett av två moskébyggen i staden (det andra i Hageby). NT skriver. De är ännu inte färdigställda, har oklar finansiering och – liksom i Linköping – har de huvudmän som duckar frågor utifrån – inte minst från media.

Vilka betalar för moskébyggena i Ektorp och Hageby i Norrköping? Vem ligger bakom mosképrojektet i Lambohov i Linköping? Är det någon som ser en koppling mellan korankravallerna och utbredningen av islam i våra städer?

De enda som konsekvent motsätter sig alla dessa moskébyggen, där finansiering och huvudmannaskap är mycket oklara bitar, är Sverigedemokraterna. Är det verkligen inget annat parti som ser faran i moskébyggen med obskyr finansiering och ljusskygga huvudmän? Eller struntar man i det?

Något att fundera på i söndagens sommarsol.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021