NB Nyhetsbyrån

SIFO: Uppåt för det konservativa blocket – de har egen majoritet

F8869D75-EB9B-4138-8905-69611B36C744

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-20

I den SIFO-mätning som presenterades i helgen leder det konservativa blocket över regeringskonstellationen med Centern och Vänsterpartiet i släptåg. Hade det varit val idag hade M, SD, KD och L fått 49,6 procent av väljarna, vänsterblocket inklusive Centern 48,8. Högern hade tagit hem 178 mandat i riksdagen.

Sverigedemokraterna och Moderaterna går framåt något, liksom Kristdemokraterna. Socialdemokraterna går också fram en liten bit, medan övriga partier backar. Liberalerna och Miljöpartiet ligger fortsatt under riksdagsspärren.

Centerpartiets tillhörighet i det röda blocket blir allt tydligare. De största väljarströmmarna över blockgränserna går från Moderaterna till Centern – men även i hög grad från Socialdemokraterna till både SD och M. Det faktum att Centern dock allt tydligare hör samman med regeringsblocket gör att det blir svårare för dem att dra väljare från Moderaterna.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021