NB Nyhetsbyrån

Skyhög elräkning? Miljöpartiet bär skulden!

3A9F0746-A21C-48C9-BFD5-A0F5798E811B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-06

Har ni tittat på senaste elräkningen? Den ger skäl till ilska – och den ilskan kan riktas direkt mot Miljöpartiet, detta samhällsomstörtande lilleputtparti. Miljöpartiet har drivit på för att lägga ned en driftsäker, fossilfri och billig energikälla som kärnkraften. Miljöpartiet har kastat ut oss i elbrist och skyhöga elräkningar.

Lorentz Tovatt är en av deras riksdagsmän. Förutom hans smaklösa firade med tårta när beslutet kom att lägga ned Bromma flygplats och göra folk arbetslösa i somras, tycker han om att twittra.

I januari 2020 skrev han raljerande i en tweet: ”Vad hemskt det blev när Ringhals stängde. Chockhöjt elpris, elbrist, lamporna slocknade, industrin stängde ned, systemkollaps, krispanikskräck…”

Man kan se hans raljanta flin framför mig när han skrev sin tweet. Men verkligheten kom ikapp den lille mannen och hans parti. I det här fallet hösten och vintern 2021. Chockhöjt elpris – check. Elbrist – check. Lamporna slocknade – check. Industrin stängde ner – check.

I natt körde oljekraftverket i Karlshamn igång igen. För att folk över huvud taget skall få el. Försök att förstå allvaret i det som nu händer. Även om inte Miljöpartiet begriper det, finns det kanske andra som gör det…

Idag på eftermiddagen får vanliga svenska löntagare betala runt 6:50 för en kilowattimma. Mer än två kronor upp på en vecka. Priset är ofattbara 2.775 procent högre än priset vid samma tid förra året!

Detta börjar få samma dimensioner som den tyska inflationen för hundra år sedan – när det var som värst. Och detta för att Miljöpartiets skall få ha sin lekstuga och har fått styra Sverige med sin samhällsfarliga politik.

Socialdemokraterna har givit dem fritt spelrum och vi ser nu resultatet: Med nedlagda kärnkraftverk och mängder av nya, helt värdelösa vindsnurror – som står stilla i det här vädret! Och oljekraftverk som kör för fullt. Samt importerad kolkraft!

Oljekraftverket i Karlshamn blåser på för fullt till skyhöga priser. Men det kommer inte att räcka – tillslut handlar det inte bara om skyhöga kostnader. Elen tar slut. Det slocknar. Det blir svart.

Är detta ”klimatsmart”? Vad innebär det för industrin? Fundera på vad det här betyder för privatekonomin. Flera tusen kronor på en elräkning. Pengar som vi hade avsatt för julfirande får nu läggas på elräkningen istället. Och det är Miljöpartiets fel. Lorentz’ Tovatt och hans partikamrater bär den direkta skulden!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021