NB Nyhetsbyrån

Småpartierna fortsätter att tjafsa

4BE68EBE-AA98-442E-AB32-86BE28FD5FAB

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-09-19

Ja jisses… Annie Lööf har ju meddelat att hon kastar in handduken efter sitt och partiets katastrofval. Men hon kan ändå inte låta bli att lägga sig i regeringsbildningen. Ulf Kristersson fick ju talmannens uppdrag idag att sondera möjligheterna.

Nu ser det ju ut att bli en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna. Som garanteras av Sverigedemokraterna i första hand. Liberalerna likaså, även om de inte känns särskilt pålitliga på riksplanet.

Men såklart vill L också sitta med i en regering. Och fortsätta och obstruera, kan man gissa…

Och Annie Lööf fortsätter att tjata om ”den breda mitten”, som skulle innefatta både sossar och moderater – och förstås även Centern, kan man ana. Hon måste leva i det blå. Men visst  försöka duger. Även om man har fått kardinalstryk av väljarna.

Lööf saknar skam i kroppen!

Samtidigt som lilleputtepartiet Liberalerna inte tycker att Sveriges näst största parti – SD – vare sig skall ingå i regeringen eller ha talmansposten. De där småpartierna gör verkligen vad de kan för att reta gallfeber på hederligt folk och valets vinnare…

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021