NB Nyhetsbyrån

Snart nytt år – men samma gamla sossar som styr…

79D7D5BB-6F78-440B-AA94-426267A23795

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-29

Nu lider året 2021 mot sitt slut och vi går snart in i ett nytt år – ett valår: 2022. Men trots tappra försök att skaka av sig socialdemokraterna sitter de fortfarande och styr Sverige. De styr ”dit där pepparn växer”… Sverige är på väg åt helt fel håll! Snart nytt år och samma gamla sossar i ledningen, alltså…

Ändå har sossarna uppenbarligen skickligt lyckats slå i valmanskåren att det blir förändring efter den tröge Stefan Löfven, med skattebyråkraten Magdalena Andersson vid rodret. En färsk Sifo visade att 47 procent kan tänka sig S-ledaren som statsminister, medan bara 34 procent vill ha Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i samma position.

Det är faktiskt ganska anmärkningsvärda siffror. På denna ledarsida föredrar vi förstås Ulf Kristersson om vi skall välja mellan honom och sosseledaren Magda Andersson. Men om vi ändå skall tro att en konservativ opposition drar ihop ungefär lika många som röster som det socialistiska blocket, får vi inte riktigt ihop det. Varför så många tveksamma? En femtedel av de tillfrågade?

Moderaterna borde nog ha bytt partiledare när de hade chansen. Kristersson är för vek och ängslig och benägen att ta till harvärjan. Socialdemokraternas valmaskineri är brutalt och hänsynslöst och egentligen är det bara Sverigedemokraterna med sin envisa stryktålighet och förmåga att slå tillbaka med samma mynt som kan bjuda sossarna motstånd. Litet samma andas barn. Det vet S och därför hugger de extra hårt mot SD.

Med en majoritet ickesocialister i riksdagen – sex av tio röstade faktiskt inte väster 2018 – kan man tycka att vi borde ha kunnat bli av med Socialdemokraterna vid det här laget. Men eftersom både Liberalerna och Centerpartiet gick över till det socialistiska blocket och stödde Löfvens regering, fick vi aldrig någon borgerlig ministär efter 2018.

Nu måste vi sluta leden och sluta prata skit om varandra i oppositionen. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna bildar nu basen i den konservativa opposition som måste vinna i höst! Liberalerna vacklar omkring, men kan nog vara med i den gruppen också som stöd. Risken är väl dock stor att de åker ur riksdagen i höst.

Det finns många problem i Sverige som Socialdemokraterna har skapat och absolut inte har en lösning på. Den okontrollerade invandringen är ett. Med den frågan hänger gängkriminaliteten samman. Vi kommer inte att få ordning där förrän någon slår näven i borde och sätter ned foten. Det lär inte S göra. Men en konservativ regering med SD som blåslampa kan få resultat.

Även om kriminaliteten börjar svämma ut över storstäderna och även mindre städer, är det fortfarande en minoritet som har drabbats direkt. Och det är som man brukar säga: ”En liberal är en konservativ som ännu inte har blivit rånad”. Den dag människor får sin egendom vandaliserad eller stulen eller – än värre – drabbas av mord, förnedringsrån eller våldtäkter – tänker de om.

Men fram till dess lunkar man tydligen på som om inget hade hänt och allt är lugnt och fint i gamla Sverige…

Kanske kan ändå den stora uppseglande valfrågan kring elpriser och energisystem faktiskt tillslut också besegla Socialdemokraternas öde. I vart fall hoppas vi att Miljöpartiet får respass ur riksdagen – trots den massiva uppbackningen från skattefinansierade mainstreammedia och andra stora drakar.

När elpriset per kWh ligger tio gånger högre än vanligt och den nye ansvarige sosseministern Farmanbar ändå tycker att vi har låga elpriser i Sverige, då inser nog alla och envar att vänstern lever i en verklighet, vi andra i en annan. Låt oss inte glömma det inför valåret 2022.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021